VOTS DE POBLE


  • Vots de poble és el meu nou llibre. 
  • L'ha editat Ganzell i es presentarà el mes de maig de 2021. 
  • Us agradarà! 
  • Vots de poble és un recull de tradicions, ermites, creences i dades sobre els orígens de les festes populars de la rodalia del Baix Gaià.
  • El pròleg ha anat a càrrec de l'escriptor Josep Santesmases.
  • Tothom gaudeix de les festes patronals, dels balls populars, dels castells i de la professó. Però cada vegada es coneix menys l’origen d’aquestes celebracions. Aquest llibre parla dels vots de poble i de les tradicions vinculades a les festes i també als relats que són de tots a la rodalia del Baix Gaià.
  • Aquest llibre és un projecte obert. Seguirem recollint relats, creences, tradicions i detalls sobre l'origen de les celebracions comunitàries. Per tal de compartir les noves troballes amb els lectors, el llibre disposa d'un codi QR que permetrà accedir a una carpeta online amb diversos arxius. En aquest espai, hi haurà també una carpeta amb 5 àudios. Aquests arxius de so corresponen a 5 de les històries que apareixen al llibre. L'autor s'ha encarregat d'enregistrar 5 relats per tal de gaudir de l'experiència ancestral que algú ens expliqui una història.
PRESENTACIONS:
28 de MAIG de 2021: CREIXELL (Biblioteca Municipal, tarda)

(La imatge correspon a un moment de la Festa de la Coronació de la nova imatge de la Mare de Déu de Berà, el maig de 1942. Arxiu Municipal de Roda de Berà. Col·lecció Maria Morros).

Comentaris

Publicacions populars

Ermites, tradicions i devocions a la rodalia

L'OFICI DE BOTER A TORREDEMBARRA

CRISIS I COOPERATIVISME

EL BAIX GAIÀ AL SEGLE XX

8 RUTES PER FER A PEU (I NO PRENDRE MAL EN L'INTENT)

CAGANT MELODIES (1995-1999)

ELS DETINGUTS PELS FETS D'OCTUBRE DE 1934 AL BAIX GAIÀ

SOBRE EL NOU PLA DE MOBILITAT DEL NUCLI ANTIC DE TORREDEMBARRA

BAIX GAIÀ. ORIGEN DEL CONCEPTE, IDENTITAT COMPARTIDA I PROJECTES EN MARXA