6 de MAIG: HISTÒRIES DE SALOMÓ I DELS POBLES DE LA RODALIA






El dilluns 6 de maig de 2024 serem a Salomó, al Punt de Lectura, en el marc de la festa major. Explicarem històries de Salomó i dels pobles de la rodalia. No us ho perdeu!

Llegint el llibre La crisi de la narració (Herder, 2024) del filòsof Byung-Chul Han ens adonem que ens calen relats compartits. Que sense relats compartits no hi ha festa. Que sense festa, només hi ha treball, temps de descans i consum. Sense relats compartits, la festa és un producte de consum més. Un calendari sense relat es converteix en una agenda sense sentit. La narració ens dona identitat, genera comunitat. Els consumidors son solitaris, narcissistes. Són temps difícils per a l’escolta. Només ens escoltem a nosaltres mateixos. La narració és l’experiència del passat, és la saviesa, que es transmet de generació en generació. Crea una continuïtat històrica. Sense les narracions no hi ha passat, i sense narracions el futur esdevé tan sols una actualització permanent de l’actualitat. La vida que va passant d’un present a un altre present. Llavors viure esdevé un simple acte de supervivència. La narració obre el futur. Som arrels. Desplegant les branques cap el futur donem continuïtat a la narració que hem heretat. Ens interessa allò que ens mou a celebrar i a ser poble.

Explicarem històries que són de tots. Ho farem sense powerspoints. Animarem a tothom a tornar a explicar als més petits els nostres relats. Omplirem el present de relats que ens connectaran amb el passat i ens projectaran cap el futur.

Comentaris

Entrades populars

CRISIS I COOPERATIVISME

NOU PROJECTE! LLIBRE DE FOTOGRAFIES ANTIGUES DE LA POBLA DE MONTORNÈS

Que "Avena Avoine Cuisine" etiqueti també en català!

LES EINES DE BOTER, A LA SALA LLUÍS D'ICART

TROBADA DE MULASSES DE CATALUNYA

GIRA JULIVERT 2024!

DEU RETALLS DE BAIX GAIÀ

I la llum?

ELS INICIS DEL CATALANISME AL BAIX GAIÀ