6 RUTES PER FER A PEU (I NO PRENDRE MAL EN L'INTENT)

 


Espai en construcció


1) BOSC PINTAT DE POBLET

A l'obaga de les muntanyes de Prades hi ha un dels boscos més bonics del país. Fins ara coneixíem la ruta fins el mirador de la Pena, a tocar. Ara podem completar la descoberta de l'entorn de Poblet resseguint una ruta micològica molt curiosa. Es tracta de seguir les rutes marcades i trobar arbres pintats i cartells informatius sobre els bolets més comuns. El camí és apte per a tothom. Jo hi vaig destinar 3 hores, però és pot fer amb menys temps. Si voleu aparcar ben a prop cal que hi aneu ben aviat pel matí. 


2) CAMÍ DE RONDA DE PALAMÓS A CALELLA DE PALAFRUGELL

Aquesta ruta ressegueix el GR del litoral i està molt ben senyalat. Jo la vaig fer amb un matí. Pels que estem acostumats a les grans platges de Tarragona, aquest paisatge és sorprenentment escarpat i ple de racons molt bonics. A més a més, el camí travessa espais naturals protegits gràcies a la pressió ciutadana, cosa que és recordat per alguna placa commemorativa. Si us desvieu del camí oficial i marcat, que sovint s'endinsa cap a l'interior, gaudireu dels paisatges més espectaculars i perillosos, no aptes per anar amb infants.


3) L'ERMITA DE L'ABELLERA
Aquesta ruta familiar és un clàssic. Sortint de Prades i seguint les indicacions es pot arribar amb poc més de mitja hora a l'ermita de l'Abellera. Gaudireu de vistes a les muntanyes de la Mussara i la vall de Capafonts. Pel camí, trepitjareuu la típica roca vermella i passareu per la capelleta de Sant Antoni.

4) VIA VERDA D'ORPESA
A la Plana Alta, entre Benicàssim i Orpesa, hi ha una via verda espectacular que travessa muntanyes que donen al mar a través de túnels i de talls a la roca espectaculars. Pel camí hi trobareu dues torres, l'espai natural de la Renegà, molta gent recorrent a peu o amb bici el camí. Jo el vaig fer en dues hores i mitja, a peu, a pas valent, anant i tornant pel mateix lloc excepte el final. En arribar a Orpesa vaig tornar un tram per un camí de contraband senyalitzat. Uns 12 km, anar i tornar.


5) ESTANY GERBER 
Aquesta ruta és espectacular. Són 6,5 km de pujar i els mateixos de baixar. Porteu menjar i aigua. Aneu-hi pel matí, que faci bo. Tot i ser alta muntanya, és assequible. Passareu per dos tolls preciosos (un és el de la foto) abans no arribeu a l'estany Gerber. Cal deixar el cotxe a l'aparcament del Clot, al Port de la Bonaigua. És al Pallars Sobirà, a la zona perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.


6) ELS GORGS DE LA FEBRÓ
Aquesta és una ruta llarga, d'uns 14 km. Cal agafar-se el dia, sortir pel matí, dinar als gorgs i tornar. Sortim de Siurana i baixem fins als gorgs. En anar i tornar mirem de fer-la circular però no sempre es pot. També es pot fer des d'Arbolí i és una passada. 


Comentaris

Publicacions populars

18 d'ABRIL: ACTE DE COMMEMORACIÓ DELS 90 ANYS DE LA PROCLAMACIÓ DE LA II REPÚBLICA

CONCERTS CONFINATS

BAIX GAIÀ. ORIGEN DEL CONCEPTE, IDENTITAT COMPARTIDA I PROJECTES EN MARXA

Ermites, tradicions i devocions a la rodalia

CRISIS I COOPERATIVISME

18 RUTES A PEU PEL BAIX GAIÀ

LA TORREDEMBARRA REPUBLICANA

24 d'ABRIL: LLIBRES I CANÇONS

El quadre de sant Antoni d’Altafulla