LA JUANNA

La crisi econòmica quasi va fer desaparèixer la música en viu. Les contractacions van esfumar-se. Les sales de concerts de Tarragona cobren als grups de música que hi volen tocar! De fet, el sector de la música sempre ha estat en crisi. La música sempre ha estat més a prop de la precarietat laboral que de l’èxit. Resumint, els “bolos” van fondre’s. Però l’art s’escola per la finestra de la creació, que no entén de diners ni de prohibicions. Els músics s’han tornat a llençar a la carretera sense esperar que els lloguin. Es busquen la vida i floreixen idees enèrgiques.

La música torrenca i dels pobles de la rodalia estan d’enhorabona. Diferents propostes molt interessants es consoliden amb els seus directes. Estem pensant amb Los Kiroga, Lager, The Leonardos o Outsiders, per exemple. Altres han demostrat la seva qualitat en concursos de fora la vila com Les Prendes. Darrerament hi hem d’afegir l’enregistrament de discs. Enrere queden les maquetes, sempre precàries i plenes de bones intencions. Ara tenim entre mans bons treballs com els del José Ángel Barrera –El rincón del poeta- o La Juanna. La Juanna és el grup del Sisco Vidaller –guitarra i veu-, l’Àngel Batlle –baix elèctric-, el Nacho Cambas –teclat i veu- i el Juanito Gregorio –bateria-. Són músics amb una llarga trajectòria i influències musicals diverses que ara s’han unit per aquest nou projecte. Els Sisco havia tocat amb Los Burton, l’Àngel amb Tres y el Inglés, el Nacho amb Sin Documentos i el Juanito amb els Freebird, entre d’altres.

El so de la banda és compacte i és 100 % pop-rock. Entre els seus referents hi ha el grup madrileny Vetusta Morla, de qui interpreten un dels seus temes, “Valiente”, que tanca el llarga durada. Fidels a l’estructura de l’estil, cerquen melodies que respiren melangia i tornades enganxoses. Algunes d’elles ens recorden al grup de Barcelona Love of Lesbian. De fet, la Juanna interpreta un dels seus temes més coneguts en directe, el “Club de Fans de John Boy”. La veu i el teclat ens remeten al músic argentí Andrés Calamaro, conegut a casa nostra a partir del seu pas per Los Rodríguez. L’adn rocker dels músics de La Juanna no es pot dissimular i apareix en temes com “Chica de plata”.

M’agraden les cançons “Memoria”, “No name” i “Lo que vos escuchás”, especialment, per la seva intensitat, que fan siguin molt creïbles, que hi connectis.

És un disc polit, agradable d’escoltar. Els arranjaments són interessants. Les lletres respiren vida, somnis, projeccions, ganes de construir, amor, amistat, preguntes, gresca. Demostren amb escreix que els temes s’han cuinat amb temps i que la gravació s’ha fet de manera professional. Al darrera dels botons hi trobem un gran músic. Es tracta del Joan Rubinat, de Most Wanted Studio, i un dels impulsors de Satèl·lit, una banda d’Altafulla que acaba de treure disc –Aeroports-. El Joan també posa les veus en tres temes i la torrenca Virginia Fernández en un. El disseny respira Torredembarra pels quatre costats. La portada és obra de l’Aurora Roig i el fotos del grup del Pere Papiol.

Res. Que compreu el CD, que el trobareu a locals de Torredembarra -Ca L' Astut Bar, Atzur, L'Auca Taverna, La Barra Bar, Kult i L'Ovella Negra-, a les xarxes socials i també als seus concerts. Que tinguin molta sort i, sobretot, que gaudeixin molt d’aquest camí pel món de la música!

("La Juanna", Diari de la Torre, núm. 204, febrer de 2015, pàg. 24)

Comentaris

Entrades populars

21 d'ABRIL: LLEGENDES, RELATS, VOTS DE POBLES I TRADICIONS DE BONASTRE I RODALIA

CRISIS I COOPERATIVISME

La Pedra Alta de Can Ferrer

Societat de Socors Mutus de Torredembarra (1866-1869)

LA RELLISCADA DE SANT MIQUEL

VOTS DE POBLE. TRADICIONS, ERMITES, CREENCES I FESTES POPULARS AL BAIX GAIÀ

9 D'ABRIL: BANC DE LA SALUT

EDIFICIS AMB HISTÒRIA DE TORREDEMBARRA

EL COMÚ