ELS POMELLS DE JOVENTUT AL BAIX GAIÀ

La imatge de la portada és un grup de pomellistes torrenques a la porta de la parròquia de Sant Pere Apòstol de Torredembarra a principis de la dècada de 1920. Editada per la Unión Universal de Correos i cedida per Rosa Castro Llorach.


Llegiu l'article sencer al llibre Mollina. 10 retalls de Baix Gaià que sortirà el 4 d'abril del 2024.

Comentaris

Unknown ha dit…
Interessant. Sí que sembla que Magda Martí va anar a Barcelona. Si més no, el setembre de 1923 apareixia a la Vanguardia que havia estat escollida com a reina de la festa de l'Orfeó Gracienc.
"En la fiesta de la poesía y de la música que ha de celebrarse el próximo domingo en el Orfeón Graciense, ha obtenido la Flor Natural el poeta don José M. Casas de Muller, quien ha nombrado reina de la fiesta a la gentilísima señorita Magda Martí Travé".

Jordi Guasch
JORDI SUÑÉ ha dit…
Bon dia Jordi, no havia vist el teu comentari. Moltes gràcies per fer-ho. Confirmat: la Magda Martí va viure a Barcelona i després a França. Ho explica una biografia sobre el seu marit que ha sortit no fa gaire: VINYES, Pau (2018): Melcior Font. Guerriller cultural. Barcelona: Tot Història Associació Cultural / Llop Roig. Llibres i Cultura.

Salutacions,
Jordi Suñé

Entrades populars

CRISIS I COOPERATIVISME

6 de MAIG: HISTÒRIES DE SALOMÓ I DELS POBLES DE LA RODALIA

EUSEBI MERCADER MERCADER

NOU LLIBRE! DEU RETALLS DE BAIX GAIÀ

L'OFICI DE BOTER A TORREDEMBARRA

TROBADA DE MULASSES DE CATALUNYA

GIRA JULIVERT 2024!

Ruta pel patrimoni històric de Torredembarra

VIATGE PER LA MEMÒRIA HISTÒRICA

LES ÀNIMES DE TAMARIT