LA MARE DE DÉU DE LA POBLA DE MONTORNÈS

A la Pobla de Montornès hi ha una ermita que està situada dalt d’un turó. És un mirador ben bonic del nostre litoral. A la façana de l’ermita hi ha una data, 1786. Es va construir al mateix lloc on hi havia hagut una antiga capella. Darrere l’ermita hi ha les restes d’un antic castell medieval. A l’ermita de Montornès hi ha una Mare de Déu d’alabastre. Diuen que és del segle XVI o XVII.

Resulta que un pastor va trobar una imatge de la mare de Déu al costat d’un barranc. En difondre’s la notícia van començar els problemes. Torredembarra i la Pobla se la van començar a disputar. Els torrencs giraven la figura per tal que mirés cap a la seva vila i a l’endemà sempre apareixia mirant a la Pobla. Van realitzar aquesta acció moltes vegades. Un dia es van trobar la figura amb els peus en direcció a la Torre i el cap mirant cap a la Pobla. Van entendre que la Mare de Déu es volia quedar a la Pobla. Ho he llegit al llibre Llegendes de Tarragona d’Emili Samper.

No és l´'única Mare de Déu Trobada de la rodalia. A La Riera en van trobar una i a Roda de Berà, una altra, dins del mar, a la roca Plana.

(imatge extreta del blog Goigs i devocions populars).

Comentaris

Entrades populars

21 d'ABRIL: LLEGENDES, RELATS, VOTS DE POBLES I TRADICIONS DE BONASTRE I RODALIA

CRISIS I COOPERATIVISME

La Pedra Alta de Can Ferrer

Societat de Socors Mutus de Torredembarra (1866-1869)

LA RELLISCADA DE SANT MIQUEL

EL COMÚ

VOTS DE POBLE. TRADICIONS, ERMITES, CREENCES I FESTES POPULARS AL BAIX GAIÀ

EDIFICIS AMB HISTÒRIA DE TORREDEMBARRA