FOC I FUM!

Diari de la Torre, agost de 2012, núm. 175, pàg. 24.

Diables. El Ball de Diables de Torredembarra està celebrant el 25 anys de la seva recuperació Han editat un programa de 56 pàgines amb anunciants i textos signats per diferents entitats festives de la vila. Entre els actes que podrem gaudir aquests dies destaquen el pregó de festa major, el descobriment d’una placa commemorativa a la plaça de la Vila, la presentació del conte que edita l’Agrupació de Balls Populars, el bingo de la festa major, la cercavila, el ball parlat i la carretillada. Posteriorment, es farà una mostra fotogràfica, una activitat solidària, una mostra gastronòmica i s’editarà un llibre, entre d’altres. Déu ni do!

Grop. Un altre acte de festa major destacat serà l’exposició del col•lectiu d’artistes per la difusió de l’art contemporani Grop, que presentaran a l’Ajuntament “A la recerca del temps” després d’haver passat amb èxit pel pati de la Diputació de Tarragona. Serà una bona oportunitat per veure transformat el Palau dels Icard i reflexionar una mica a partir de les seves creacions.

Pagesia. Aquest estiu vam tenir la sort de gaudir d’un vespre molt agradable a la Casona, a la seu del Patronat Municipal de Turisme. L’Associació de Propietaris dels Munts va aconseguir convocar una bona colla de veïns per tal de conèixer el nostre passat pagès. Entre les més de cent imatges que vam projectar vam poder veure sínies, camps sembrats, premses i persones de la Torre que entre tots vam aconseguir reconèixer. En seguirem parlant el 26 de setembre al Grup de Dones, en un acte inclòs dins la seva setmana cultural. Per cert, el Càmping la Noria ha complert 50 anys i ha editat un llibre de fotografies. Entre elles n’hi ha una de preciosa on encara es pot veure la terra treballada. La sínia que hi havia encara es conserva.

Riu. El 15 de setembre Terres del Gaià ha convocat una sortida per conèixer el Gaià en el tram que va de Pontils a Santa Perpètua. No dubteu en apuntar-vos-hi, que serà molt interessant: terresdelgaia@gmail.com.

L’autopista. El gener de l’any 2000 l’autopista AP7, entre Torredembarra i Vila-seca, va passar a ser gratuïta després de mesos de talls a les carreteres i més d’un centenar de denúncies. La victòria va ser agredolça perquè l’import dels usuaris el paga l’administració a l’empresa per la via directa. El que s’ha evitat, però, són els accidents constants que patíem a la N-340. Més de 10 anys després el tema no ha perdut actualitat. Són molts els torrencs que s’han adherit a la campanya “No vull pagar”. El Fran té ganes d’unir en una fotografia i un vídeo els veïns i veïnes que van protagonitzar aquella batalla contra Goliat. Ha començat a córrer la veu i ja tenim algú que proposa fer un soparet. Si vàreu ser-hi, pareu orella.

Baix Gaià. Segurament, el 28 de setembre tindrà lloc la conferència organitzada pel Centre d’Estudis Sinibald de Mas sobre el Baix Gaià, l’origen del concepte i els projectes que hi ha en marxa. Allí estaré.

Jordi http://antropologiaimes.blogspot.com

Entrades populars

GIRA JULIVERT 2024!

BAIX GAIÀ. ORIGEN DEL CONCEPTE, IDENTITAT COMPARTIDA I PROJECTES EN MARXA

LA BRUIXA DE LA SÍNIA DE ROVIRETA

21 d'ABRIL: LLEGENDES, RELATS, VOTS DE POBLES I TRADICIONS DE BONASTRE I RODALIA

TROBADA DE MULASSES DE CATALUNYA

9 D'ABRIL: BANC DE LA SALUT

La Pedra Alta de Can Ferrer

23 d'ABRIL de 2024