CASA NOVA, NOU DISC DE TRES


“Casa nova” és el segon disc de TRES. És un disc amb deu cançons curtes, senzilles, boniques, tal i com ens agraden.

És un treball que sona a pop però que té un polsim d’arrel (Goigs a Santa Rosalia), una dosi de poesia (Dolors Miquel), unes branquetes de solidaritat (Com podem parlar de llibertat?), unes pinzellades de surrealisme (Al país dels segons) i una mica d’olor a mar (Caixes de peix).

Per fer realitat aquest projecte comptem amb un equipàs. El Gerard Mallorquí hi posa la bateria. A la trompeta hi trobarem el Josué García, al trombó al Pep Orellana, a l'acordió diatònic el Gerard TorresJoan Reig i als teclats el Joseba Loinaz. La Coral Xaloc posarà les veus en una cançó i el Sergi Clofent el violí a "Futuribles catalans", la poesia de la Dolors Miquel. Les fotos de promoció són del David Valls, el disseny gràfic és del Gerard Joan i el director del videoclip el Xavier Fornós.

“Casa nova” manté la línia del primer treball, “La sal de la mar” definit com a “pop d’autor”, que veu tant de la cançó d’autor com del so del pop-rock. Tres cerca un so despullat, íntim, força acústic, proper al folk americà, que permeti explicar deu petits universos i cantar deu lletres de manera propera.

Han passat quatre anys des del primer disc i el grup ha pogut cuinar les coses a poc a poc. Fins que no hem tingut les deu cançons que volíem no ens hem plantejat tornar a l’estudi.

La producció de “La sal de la mar” va anar a càrrec de David Rosell, i ara, amb “Casa nova” ha estat Joan Rubinat l’encarregat de posar-li l’ànima.

“Casa nova” explica diversos aspectes que ens encanten i que el públic reconeixerà fàcilment. Hi ha una poesia de la Dolors Miquel, una altra de Miquel Martí i Pol, uns goigs a Santa Rosalia, una cançó que parla del barri marítim de Torredembarra, una altra sobre la ciutat occitana d’Arle, etc. 
Energia positiva. 

Aquest disc es va finançar gràcies a l'èxit de la campanya de micromecenatge desenvolupada a la plataforma digital verkami. En total van ser 88 mecenes que van aportar els 3.500 euros necessaris per a fer el disc. 

La tardor de 2019 vam estar a Altafulla, al Most Wanted Studio del Joan Rubinat enregistrant el disc. 

30 d'OCTUBRE: Els subscriptors de Torredembarra Actualitat van visitar l'estudi de gravació.

31 d'OCTUBRE: Entrevista a l'Auditori de TAC 12.

2 de NOVEMBRE: Entrevista a Roda de Berà Ràdio.

El 12 de gener de 2020 vam gravar la part més llarga del videoclip de "Casa nova" a la plaça del Castell de Torredembarra. Molt agraïts amb tot l'equip que va fer possible aquest petit curt que servirà per promocionar el nostre segon disc. Moltes gràcies Xavier Fornós, Cristian, Nadine, Mariona, Raquel Francés, Jordi J. Roig, Sergi Clofent, Gerard Torres i Anna Guasch, Elna, Antton Loinaz i Judit, Alba, Guillem i Marina, Eric Osorio, Imméne Remma, Gerard Mallorquí, Uriel i Joseba Loinaz! El 18 de gener vam enregistrar l'escena amb el Joan Reig a Constantí i el 26 vam gravar la darrera escena al Roquer. 

16 de febrer de 2020: entrega de les recompenses als mecenes.


17 de febrer de 2020: estrena del videoclip.



24 de febrer de 2020: surt el disc amb la discogràfica Right HereRight Now. 

  • Punts de venta:
    • 📍 Ireth Assessors (C/Lleida 7, Torredembarra)
      📍 No cuino (C/dels Indians 28, Torredembarra)
      📍 Ultra-local Records (C/Pujades 113, Barcelona)
      📍 La Fera (C/Alcalde Josep Jané 17, Creixell)
      📧 Enviant un correu a contacte@tresduet.cat


27 de febrer de 2020: Tarragona Ràdio.

28 de febrer de 2020: O
NA LA TORRE

5 de març de 2020: CONSTANTÍ RÀDIO

19 de MARÇ de 2020: A LES NOTÍCIES DE TAC12:


20 de MARÇ de 2020: A L'AUDITORI DE JOAN REIG I JORDI CARTAÑÀ


27 de MARÇ de 2020: ESTRENEM LA NOVA CANÇÓ


12 d'abril de 2020: ESTRENEM EL VIDEOCLIP CONFINAT "AL PAÍS DELS SEGONS"

19 d'ABRIL 2020: ESTRENEM VIDEOCLIP CONFINAT "ARLE"

24 d'ABRIL de 2020: ESTRENEM VÍDEO AMB LES ESCOLES BRESSOL "CIRERER" I "ELS GEGANTS DE LA TORRE"
https://www.facebook.com/ensenyament.torredembarra/videos/10220121075850085/

28 de MAIG de 2020: VAM PUBLICAR UN VÍDEO D'UN ASSAIG CONFINATS

28 d'AGOST DE 2021: PRESENTEM EL DISC EN FORMAT DUET A VALLVERD, A SARRAL, al migdia, gratuït.














Ressò del disc:








-----

Les cançons de "Casa nova" en francès!
Les traduccions han estat escrites per l'Anne tardif! Moltes gràcies!!!

CERTAIN
On dit que la terre est ronde que personne n’a trouvé le bout, le précipice où tomber, l’espace. On dit que la mer est si vaste que personne n’a trouvé le bout, que nous sommes faits d’eau et de terre, de boue. Mais la lune ne se lève ni se couche le soleil non plus bien qu’on le dirait. Voltigeant dans le ciel de belles étoiles nous contemplent nous éveillant à l’amour. Tu n’as peut-être jamais cru ce qu’on te dit, oui, non, va-t’en savoir. Tu ne crois que ce que tu connais avec certitude. Tu n’as peut-être jamais pensé que tu pouvais. Il vaut mieux voir le verre toujours à moitié plein qu’un seul mot est certain, qu’un seul mot est certain, l’amour.

NOUVELLE MAISON
Partir de zéro. Construire sur de solides bases. Comme la nouvelle maison que nous projetterons ensemble. Comment concevoir fenêtres et murs, la couleur de la salle-à-manger ou si devons avoir un téléviseur. Comme un livre en blanc que nous écrirons à chaque pas. Nous élèverons la vie. Nous la dessinerons d’un trait précis. Comment doivent être les pièces ou le jardin. Et si nous y plantons des magnolias, des roses, des œillets ou des chrysanthèmes. À la lumière du lendemain nous contemplerons le paysage que nous offre la fenêtre. Construit le nouveau demain qui déjà est notre présent. Et met en lumière un élan de vie inédit chez les gens. Sur la terre désolée, à côté d’un vieil arbre, nous travaillerons la vie, forts et courageux fleuriront. Comme doivent être les fruits que nous cueillerons d’une terre fertile nous en ferons un nouveau pays libre. 

ARLE
Hier, en rêve, il s’asseya ici, comme je te le dis, le peintre, qui me disait que près d’ici, au bord de la rivière, il cherche la lumière. Et il la trouve, et il la peint, et il dit: Que c’est joli! Ici, Constantí fît les thermes. Sant Tròfim. La Roquette. Frederic Mistral, dans la rue, prend un cafè. Et il le boit, et écrit, tout en disant: Que c’est joli! Oh oui je saute du lit. Allons, partons à Saintes Maries, là où le fleuve et la mer se confondent. Et il y va, et il la trouve et dit: Que c’est joli! Aliscamps, dehors, pour peindre au calme, ainsi sont les couleurs et ainsi il les reflète. Et il s’y met et les jours sont des heures. Et il s’endort, et il rêve et dit: Que c’est joli! Très joli!

AU PAYS DES SECONDES
Hier un regard en arrière. L’œil clos par la lune. J'ai ajusté ma chemise. Un coup de vent a nettoyé le ciel. Une flûte résonne et elle résonne bien. Un pas, un autre et je marche droit. -Il me fronce l’œil ce léger vent. -Mon gars, de chansons la musette en est pleine. Au pays des secondes, au coin du hasard, la conscience de l'un et ce demi-sourire. Hier un regard en arrière. Mes pieds ne touchaient pas terre. Un instant, pas plus. Ça t'est déjà arrivé ? La musique résonnait et elle résonnait bien. Un pas en arrière et un autre en avant. En équilibre sur le ciel dégagé : retour à la réalité et un souvenir pour tous. Hissé en haut d'un arbre. Hissé en haut d'un arbre de vent.

Comentaris

Entrades populars

21 d'ABRIL: LLEGENDES, RELATS, VOTS DE POBLES I TRADICIONS DE BONASTRE I RODALIA

CRISIS I COOPERATIVISME

La Pedra Alta de Can Ferrer

Societat de Socors Mutus de Torredembarra (1866-1869)

LA RELLISCADA DE SANT MIQUEL

VOTS DE POBLE. TRADICIONS, ERMITES, CREENCES I FESTES POPULARS AL BAIX GAIÀ

EDIFICIS AMB HISTÒRIA DE TORREDEMBARRA

9 D'ABRIL: BANC DE LA SALUT

EL COMÚ