POLICIA AL RECITAL

Són dos quarts de sis de la tarda, dissabte, 31 de gener. M’agrada ser puntual. Sóc a la Traviesa, el mític local de Torredembarra que programa, des de fa més de trenta anys, música en viu. Contra especuladors i voltors de tota mena, la Travi manté viva la flama de la música elèctrica. Les administracions no li han posat mai les coses fàcils. Deia que havia arribat puntual. La policia també. Havia de començar l’espectacle infantil amb la Mama Lin Show. Era un acte a favor de la cultura de la vila. Hi actuaven músics i rapsodes de totes les edats i estils. L’organització anava a càrrec de l’Alternativa Baix Gaià, una de les entitats que darrerament va destapar, per exemple, l’abús de les multes del radar mòbil municipal famós a tot l’Estat –per cert, encara no ha dimitit ningú ni s’ha responsabilitzat cap persona dels fets-. La policia local, amable, vol aixecar acta. Membres de l’ABG els expliquen que, tot i la prohibició de l’Ajuntament feta pública dijous, l’acte es podia fer perquè el mateix equip de govern havia emès un comunicat de premsa afirmant que sí, que el recital es podia fer. De la mateixa manera, un dels partits al govern va fer pública una nota on es demanava que l’acte es fes. La policia que s’ho mira i comença la seva estupefacció. Admeten que només compleixen ordres. Mentre, arriben famílies amb canalla. La policia va i ve amb el redactat de l’acta que vol aixecar. Som-hi. Amb el Joan i la Janet recitem Martí i Pol, Sagarra i Estellés, poetes que molts voldrien silenciats. Els recitals se succeeixen amb bon ambient. La policia no para d’entrar i sortir amb l’acta a la mà. El cotxe de la policia va donant voltes a l’illa de cases on hi ha la Travi. Mai havia estat a un recital amb tanta presència policial i us puc dir que he anat a molts concerts. Ara la policia decideix multar als cotxes estacionats al “passeig” Miramar, a tocar del carrer Girona. Multen als cotxes dels assistents al concert. Deu fer poc que hi ha la senyal de prohibit estacionar. 80 euros. Som-hi! No avisen tot i que saben que som dins del local. Tenen tot el dret a multar... però des d’aquell dia no han multat a cap altre vehicle estacionat en aquell punt. Hi he anat jo en persona cada dia a comprovar-ho. Em consta que altra gent també ho ha fet. El concert acaba a les onze de la nit, puntual. Hi ha eufòria. Ho hem aconseguit! La poesia a ressonat per tots els racons de la cabana de la Travi i el poder no ho ha pogut evitar! La policia hi torna: passa per fora i comprova si el concert ha acabat a l’hora prevista.
Sabent que la Torre és un paradís pels corruptes, especuladors, banquers sense escrúpols, traficants, mafiosos i masclistes maltractadors... què hi feia la policia a la Travi en un recital organitzat per un col·lectiu d’esquerres? Llegeixo que l’equip de govern diu no tenir res a veure, que “l’informe desfavorable” és de Protecció Civil. Busco al web municipal Torredembarra.cat informació sobre “Protecció Civil” i no trobo res... Llegeixo la carta de l’Ajuntament que prohibeix l’acte esmentat i ho diu molt clar... M’espero a dilluns. Algú dimitirà? No ho crec però almenys hi haurà explicacions. Res. El dilluns comença com tots, en blanc, sense cap aclariment. Us imagineu un acte públic dels partits grans on intervé en diverses ocasions la policia? Qui va donar la ordre als agents que van intervenir a l’acte? Per què ho van fer? –que no ens diguin que hi havia mancances al local perquè fa trenta anys que fan concerts...-.
Allà on vaig sempre dic que sóc de la Torre. Ho dic perquè m’identifico amb el nostre poble tot i que la vila massa sovint surt als mitjans per temes negatius. Però quan vius coses com les que us he explicat i amb la impunitat amb què passen... sents vergonya.
"Policia al recital", Diari de la Torre, març de 2015, núm. 205, pàg. 24.

Comentaris

Entrades populars

21 d'ABRIL: LLEGENDES, RELATS, VOTS DE POBLES I TRADICIONS DE BONASTRE I RODALIA

CRISIS I COOPERATIVISME

La Pedra Alta de Can Ferrer

Societat de Socors Mutus de Torredembarra (1866-1869)

LA RELLISCADA DE SANT MIQUEL

EL COMÚ

VOTS DE POBLE. TRADICIONS, ERMITES, CREENCES I FESTES POPULARS AL BAIX GAIÀ

EDIFICIS AMB HISTÒRIA DE TORREDEMBARRA