GROP, A LA RECERCA DEL TEMPS

"Grop, a la recerca del temps", Diari de la Torre, núm. 172, maig de 2012.
El temps s’escola ràpid i ja farà tretze anys que GROP es va constituir a Torredembarra com a grup per a la difusió de l’art contemporani. Amb una continuïtat més pròpia dels artesans que dels artistes, han mantingut una activitat regular i reeixida al llarg de la seva vida. Un col•lectiu en majúscules que crea, projecta i presenta amb ànim de provocar i fer reflexionar.
Aquest mes de maig GROP es vestia de llarg per exposar al Palau de la Diputació de Tarragona. Allí els visitants han pogut gaudir del treball dels seus membres i del disseny col•lectiu a partir d’un fil conductor que ha enllaçat la memòria amb el present. Fotografia, foto collage, olis, acrílics i esmalts han estat algunes de les tècniques que han utilitzat. Les fustes velles, els dietaris antics, els rellotges en desús i una instal•lació que penja del sostre donen un aire a l’exposició que demana a l’espectador una reflexió sobre el pas del temps. Les imatges dels avantpassats directes reptaven als curiosos a implicar-se molt més del que és habitual en una exposició d’art.
A la inauguració vam poder gaudir d’una performance “El viatger del temps” ideada i posada en escena per l’actor Joan Gibert. Les intervencions van anar a càrrec del vicepresident de la Diputació i d’un membre de GROP. Entre el públic, força gent de Torredembarra que no es va voler perdre la cita.
Cal felicitar als organitzadors pel catàleg editat. Té divuit pàgines, està imprès a tot color, amb paper de qualitat. S’hi poden veure algunes de les obres, l’editorial que introdueix a l’exposició i una breu biografia de cadascun dels artistes amb el seu correu electrònic.
Antonio Boira, Bruix, Mark Bullus, Paquita Esteban, Fabio Guzmán, Jordi Morera, Cristina Riambau i Sibil•la, els protagonistes d’aquesta exposició, sumen: La difusió ha estat important i l’impuls creatiu els ha esperonat.
GROP està en forma. Ja ens havia avisat al Castell de la Nou de Gaià el 2010 i al Pati del Castell a principis de 2011. Les darreres incorporacions al grup reforcen la interdisciplinarietat i la creativitat. Amb l’èxit assolit a la Diputació, el col•lectiu té una porta oberta per sortir fora de la vila. Hi ha sales prestigioses ben a prop que no es poden perdre els missatges de GROP. És cert que ja ho havia fet altres vegades. Podem recordar les seves accions i exposicions realitzades a Vespella de Gaià, Reus, el Camp de Mart de Tarragona, Roda de Berà, Creixell i la Nou. Però la carta de presentació “A la Recerca del Temps” serà una bona clau que obrirà noves portes.
Per a Torredembarra és una sort poder gaudir d’una entitat d’aquesta mena. Massa sovint ens queixem que manca oferta cultural a la vila. Barcelona és un epicentre tan gran que xucla les energies i els talents de les comarques. Però Grop arrela a Torredembarra en temps líquids. Els ho agraïm. Les seves ales, però, baten amb força i aposto per un vol creatiu pel Camp de Tarragona amb èxit.
Si voleu contactar amb GROP els trobareu al Facebook i passejant pels carrers de la Torre i de la rodalia.

Entrades populars

4 d'ABRIL: NOU LLIBRE! DEU RETALLS DE BAIX GAIÀ

CRISIS I COOPERATIVISME

26 RUTES A PEU PEL BAIX GAIÀ

EDIFICIS AMB HISTÒRIA DE TORREDEMBARRA

Estudis Altafullencs 41

Ruta pel patrimoni històric de Torredembarra

VOTS DE POBLE. TRADICIONS, ERMITES, CREENCES I FESTES POPULARS AL BAIX GAIÀ

NUMEN MESTRE

L'HOSTAL DE LA FIGUERETA

LA GUERRA DE CUBA