FINALISTES ALS PREMIS ENDERROCK!


Julivert va ser a l'Auditori de Girona, a la final dels Premis Enderrock comptetint a la categoria de millor disc folk. El guanyador va ser Pep Gimeno "Botifarra" amb el disc "Ja ve l'aire". L'altre finalista va ser l'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya amb "Trencadís". 


---------------

 

JULIVERT A LA FINAL DELS PREMIS ENDERROCK

El quartet del Baix Gaià és entre els tres nominats a la categoria de millor disc de música folk


Julivert, el grup de cançons populars i de taverna de Torredembarra, s’ha classificat per la final dels premis Enderrock a la categoria de millor disc de música folk per votació popular. "A Tamarit!" (Microscopi, 2022), així es diu el treball del quartet del Baix Gaià, recull deu cançons divertides i ballables, amb les veus i l’acordió diatònic com a trets més característics. Una d’aquestes cançons, la que dona nom al llarga durada, aplega una colla de cantarelles transmeses de pares a fills als pobles de la comarca.


Votació popular

La final es decidirà per votació popular. Per votar cal anar al web premisenderrock.cat. El termini per fer-ho és el diumenge 19 de febrer. Els altres dos classificats són Pep Gimeno 'Botifarra' amb el seu disc “Ja ve l’aire” i l'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya amb “Trencadís”. El 9 de març al vespre se celebrarà la 25a edició de la gala d’entrega dels Premis de la Música Catalana a l’Auditori de Girona i es donarà a conèixer el resultat. Val a dir que la participació està sent molt alta. A les dues primeres rondes dels Premis Enderrock ja s'havien comptabilitzat 45.000 vots, un 21 % més que a l'anterior edició.


La cançó popular per fer poble

'A Tamarit!' reivindica la cançó i les festes populars “davant d’un món que gira massa de pressa”. Julivert reivindica amb aquest treball “tornar a la plaça, a la sobretaula, al cant improvisat, als balls populars i a la gresca en comunitat”. El disc és un cant “a la vida cooperativa, a tornar-se a tocar, a ballar plegats, a compartir taula, a viatjar per la Mediterrània, a les llengües i cultures germanes, a tornar a baixar al carrer i omplir la vida de garlandes i torretes amb plantes aromàtiques.”

El disc és “un homenatge a totes les persones i entitats que mantenen viu el fil invisible de la cultura, que ens fa ser poble i no només consumidors.” Com recorden els Julivert en directe: “Un poble que canta mai no mor”, “qui canta els seus mals espanta” o “avui en dia, més que mai, fer cultura és fer la revolució”. Un treball que vol ser “un crit a favor de la xerinola i de la festa a través de les cançons que ja són de tots.”

“A Tamarit!” ha estat enregistrat amb Xavi Barrero al Wood Wave Studio de Reus i ha comptat amb la col·laboració de Pau Duran i Jordi Torrents. 


Julivert prepara gira

Julivert, amb 10 anys de vida i més de 300 concerts a l’esquena, calenta motors per presentar el disc per tot el país al llarg de l’any. “Enguany volem donar a conèixer el nostre disc per tot arreu. Tenim ganes de festes majors, de places i de sobretaules”, afirma el seu cantant Jordi Suñé. Recordem que els seus membres són David Morlà que toca el baix elèctric, Gerard Torres l’acordió diatònic, Sergi Coflent el violí i Jordi Suñé la guitarra. El bon temps i la música de gresca truquen a la porta.

Comentaris

Entrades populars

REMOR DE PEDRA

CRISIS I COOPERATIVISME

TXORIA TXORI (EN CATALÀ)

GIRA JULIVERT 2024!

7 de JULIOL: CREIXELL CRIMS

LA BRUIXA DE LA SÍNIA DE ROVIRETA

EUSEBI MERCADER MERCADER

LES CANÇONS DEL MOLÍ DE VENT

BAIX GAIÀ. ORIGEN DEL CONCEPTE, IDENTITAT COMPARTIDA I PROJECTES EN MARXA

ELS DETINGUTS PELS FETS D'OCTUBRE DE 1934 AL BAIX GAIÀ