Enguany s'ha presentat un nou llibre de l'estudiós Xavier Sudrià i Andreu, que ja té publicats diversos treballs sobre el Pallars com La Vall Ferrera. Recull d'història, geografia i cultura (2011). Aquesta vegada, Sudrià ha posat el focus a la petita vall que acull poblets com Alendo, Farrera, Glorieta, Montesclado, Mallolís, Burg o Tírvia. Es tracta d'un voluminós treball (509 pàgines) d'agradable lectura que recull història, toponímia, llegendes, tradicions, geografia, caminades, renoms, demografia i fotografies de Tírvia i la Coma de Burg. A part de la quantitat de fonts documentals emprades, cal destacar les converses que l'autor ha mantingut amb desenes de veïns. M'ha agradat molt poder llegir aquest treball i recordar l'època de El riu de les dones. Podeu comprar el llibre al Centre d'Art i Natura de Farrera del Pallars.
CAL BOTER: Una vermuteria per tastar Torredembarra
Entre el nucli antic de Torredembarra i Baix a Mar s'obre un eixample popular, ple de gent i de comerços. Enmig, hi trobem un oasi acabat de restaurar, la plaça Catalunya, amb el trànsit pacificat, vegetació, la Jam Session setmanal, la Traviesa i una bona colla de bars que donen servei a veïns i visitants. Acaba d'obrir una proposta diferent, que suma, Cal Boter , una vermuteria a tocar de la plaça, al carrer Barcelona, amb Pere Torres al capdavant. Després d'anys d'experiència en la distribució de productes alimentaris per a l'hosteleria, Pere Torres inicia un nou projecte aprofitant el seu saber fer i els seus coneixements. Una vermuteria. De quina millor manera podria haver connectat la seva passió amb la tradició local? Una vermuteria és un homenatge a les arrels torrenques de la producció i comercialització del vi i els seus derivats. És una invitació a tastar i deixar-se portar. A l'interior de Cal Boter podreu fullejar el llibre que vam escriure fa temp...
Comentaris