Acaba de sortir un llibre d'aquells que és un plaer llegir de dalt a baix, d'una tirada. Per submergir-se en una època apassionant, on es confrontaven dos móns intel·lectuals, el de la tradició i el de la modernitat. La modernitat, sempre, apassionada per la novetat, amb els ulls mirant al nord, a París en aquest cas. Amb el cul inquiet del torrenc Pere Romeu recorrem la bohèmia, l'esport, l'art i el motor de finals del segle XIX i principis del XX. Em pregunto on para aquella densitat d'artistes i sportmens amb ganes de barrejar disciplines i compartir projectes i tertúlies. Us recomano aquest llibre del Josep Bargalló que fa olor a mar i que reivindica les arrels torrenques de molts dels protagonistes de la Catalunya d'aquella època.
CAL BOTER: Una vermuteria per tastar Torredembarra
Entre el nucli antic de Torredembarra i Baix a Mar s'obre un eixample popular, ple de gent i de comerços. Enmig, hi trobem un oasi acabat de restaurar, la plaça Catalunya, amb el trànsit pacificat, vegetació, la Jam Session setmanal, la Traviesa i una bona colla de bars que donen servei a veïns i visitants. Acaba d'obrir una proposta diferent, que suma, Cal Boter , una vermuteria a tocar de la plaça, al carrer Barcelona, amb Pere Torres al capdavant. Després d'anys d'experiència en la distribució de productes alimentaris per a l'hosteleria, Pere Torres inicia un nou projecte aprofitant el seu saber fer i els seus coneixements. Una vermuteria. De quina millor manera podria haver connectat la seva passió amb la tradició local? Una vermuteria és un homenatge a les arrels torrenques de la producció i comercialització del vi i els seus derivats. És una invitació a tastar i deixar-se portar. A l'interior de Cal Boter podreu fullejar el llibre que vam escriure fa temp...
Comentaris