FERRAN: HOMENATGE A PAU SEGÚ, 1917

L'any 1917, el mes de juliol, Ferran va organitzar un homenatge a Pau Segú Creus, que fou nomenat Fill Predilecte. Segú havia nascut a Ferran però havia desenvolupat la seva tasca empresarial com a transportista Barcelona. Aquest emprenedor va patrocinar al llarg de la seva vida diverses obres de millora a Ferran. 
A la foto hi podem veure l'Arquebisbe de Tarragona Antolín López Peláez. La fotografia va aparèixer publicada, com ens ha recordat aquesta setmana el Centre d'Estudis d'Altafulla, a la revista La Il·lustració Catalana del 22 de juliol d'aquell any.
Aquí teniu una crònica d'aquella diada:
La Cruz, 19 de juliol de 1917.


Anunci de l'empresa de Pau Segú a La Humanitat del 18 de febrer de 1934

Anunci de l'empresa de Pau Segú a La Publicitat del 22 d'abril de 1934

L'agost de 1914, el dia de l'Assumpció de la Mare de Déu, es van inaugurar les obres de reforma de la parròquia de Ferran. Aquestes obres es van finançar a través de donatius. Pau Segú i la seva parella Maria Cendra van ser els principals donants.

Retall del diari La Cruz, 16 d'agost de 1914.

La Cruz, 26 d'agost de 1914.

Pau Segú també va pagar obres de reforma de l'any 1914 a l'ermita de Sant Antoni d'Altafulla. De fet, 12 hectàrees de la muntanya de Sant Antoni eren de la seva propietat.

Retalls del Diario de Tarragona del 14 d'octubre de 1914.

El 1930, l'electricitat arribà a Ferran gràcies al suport econòmic de Pau Segú. Aquest avenç va ser inaugurat per els festes de Sant Sebastià de l'any 1930. Veieu més detalls al llibre El Baix Gaià al segle XX.

Pau Segú també va desenvolupar una tasca pública força important. Va ser membre de la junta consultiva de la Societat Mútua d'Assegurances de Caballeries creada a Barcelona el 1914. Va ser membre de la junta de la Unión Patriótica del Districte II de la capital el 1927. Va anar a les llistes de la candidatura "Administrativa" a les eleccions municipals de Barcelona de l'abril de 1931.
Segons llegeixo al perfil de Facebook del Centre d'Estudis d'Altafulla (https://www.facebook.com/centredestudis.daltafulla/), Segú va morir el 1945.

Comentaris

Entrades populars

21 d'ABRIL: LLEGENDES, RELATS, VOTS DE POBLES I TRADICIONS DE BONASTRE I RODALIA

CRISIS I COOPERATIVISME

La Pedra Alta de Can Ferrer

Societat de Socors Mutus de Torredembarra (1866-1869)

EL COMÚ

VOTS DE POBLE. TRADICIONS, ERMITES, CREENCES I FESTES POPULARS AL BAIX GAIÀ

EDIFICIS AMB HISTÒRIA DE TORREDEMBARRA

LA RELLISCADA DE SANT MIQUEL

EUSEBI MERCADER MERCADER