C's CONTRA EL CATALÀ

Volen una escola trilingüe a Catalunya, diuen (Vilaweb, 14-XII-2017). Però hi voten en contra al País Valencià (Entrevista a Inés Arrimadas a TV3, 14-12-17) ja que suposaria un avenç pel català. En canvi proposen que el català no sigui necessari per a treballar a la funció pública a Catalunya (Rac1, 10-II-2018).

La llengua pròpia del nostre país és el català i l'occità a l'Aran. El castellà és cooficial. Ho diu l'article 6 de l'Estatut de Catalunya.

Els alumnes surten de l'educació obligatòria amb un nivell semblant d'anglès i de castellà que a altres comunitats de l'Estat. Ho demostren tots els estudis que comparen resultats com les proves de competència lingüística del Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu, els informe PISA (Nació Digital, 16-X-2017) o les PAU (La Vanguardia, 22-II-2018).

La proposta trilingüe de C's és façana. Volen, simplement, relegar el català a un nivell secundari i competir amb el PP per l'electorat més anticatalà.

Que el català sigui vehicular a l'escola fa que tothom el pugui dominar en acabar l'educació obligatòria. D'aquesta manera es pot garantir la igualtat d'oportunitats i la cohesió social. Ho intuïen perfectament els nouvinguts a l’àrea metropolitana de Barcelona quan van reivindicar l’escola en català per als seus fills. Recentment, n’han parlat a Betevé (20-II-2018).

Si perdem la llengua a l'escola, una part de la població dominarà tres llengües i una altra part no podrà dominar el català.

C's desitja aquest escenari de trencament. És un partit nascut i alimentat des del poder per generar conflicte.

Comentaris

Entrades populars

VARA PER TRES!

VOTS DE POBLE. TRADICIONS, ERMITES, CREENCES I FESTES POPULARS AL BAIX GAIÀ

QUI VA MORIR A LA GUERRA DEL RIF?

GIRA JULIVERT 2021!

CRISIS I COOPERATIVISME

PERE GIBERT RECASENS DE LA POBLA DE MONTORNÈS

SANT JAUME DE CREIXELL

JOSEBA LOINAZ + JORDI SUÑÉ