ELS ARMATS DE TORREDEMBARRA

Armats de Torredembarra
50 anys de la seva recuperació
El 23 d’abril de 2011 es va presentar el llibre Els Armats de Torredembarra. 50 anys de la seva recuperació, de David Morlà i Jordi Suñé, en el marc dels actes de la Setmana Santa. La presentació va tenir lloc al Pati del Castell de Torredembarra i va incloure la presentació d’un vídeo del procés d’el·laboració del treball i el parlament del Dr. Josep M. Solé i Poblet.
El llibre dóna llum sobre els orígens dels Armats a Torredembarra, amb referències documentals del segle XIX, i sobre el procés de recuperació de la colla ara fa 50 anys. El volum inclou més de 200 fotografies i una descripció de caire antropològic dels actuals Armats. El llibre va ser editat per la Confraria de la Creu- Armats de Torredembarra.
David Morlà i Jordi Suñé han publicat diversos treballs de recerca sobre Torredembarra. Conjuntament han signat dos llibres: La Veu del Poble. Més de cent anys de tradició coral a Torredembarra i El Cafè de Dalt, patrimoni de la Torre.

David MORLÀ i Jordi SUÑÉ (2011): Armats de Torredembarra. 50 anys de la seva recuperació, Torredembarra, Confraria de la Creu-Armats de Torredembarra.

T-590/2011


Article a l'opuscle dels Armats

Article per al Diari de la Torre.

Diari Més, 28-XII-2011

Caramella

Cel Obert

Festes.org

Etnologia.cat
Veieu el vídeo de Tac 12. També podeu veure el vídeo i alguna foto de l'exposició organitzada pels Armats en el marc de l'aniversari. I que ens anomenen al Butlletí de l'Arxiu Històric de Tarragona.

Comentaris

Entrades populars

EL DEUTE MUNICIPAL de TORREDEMBARRA, MÉS BAIX QUE MAI

JOSEBA LOINAZ + JORDI SUÑÉ

EL RIU DE LES DONES. CONVERSES AMB LES PADRINES DEL PARC NATURAL DE L'ALT PIRINEU

VISCA SANTA ROSALIA!

EL CAFÈ DE DALT

L'OFICI DE BOTER A TORREDEMBARRA

LA VEU DEL POBLE

Ermites, tradicions i devocions a la rodalia

ARRELS DE TORREDEMBARRA