24 de FEBRER: CASA NOVA, NOU DISC DE TRES16 de febrer: entrega de les recompenses als mecenes.
17 de febrer: estrena del videoclip.
24 de febrer: surt el disc.
19 d'abril: VILA-SECA (Gastronoteca, migdia)
23 d'abril: CREIXELL (Jordi sol, la Fera, vespre)
9 de maig: TORREDEMBARRA (Auditori, vespre)

La tardor passada vam estar a Altafulla, al Most Wanted Studio, del Joan Rubinat. “Casa nova” és el segon disc de TRES. És un disc amb deu cançons curtes, senzilles, boniques, tal i com ens agraden.

És un treball que sona a pop però que té un polsim d’arrel (Goigs a Santa Rosalia), una dosi de poesia (Dolors Miquel), unes branquetes de solidaritat (Com podem parlar de llibertat?), unes pinzellades de surrealisme (Al país dels segons) i una mica d’olor a mar (Caixes de peix).

Per fer realitat aquest projecte comptem amb un equipàs. El Gerard Mallorquí hi posa la bateria. A la trompeta hi trobarem el Josué García, al trombó al Pep Orellana, a l'acordió diatònic el Gerard Torres, Joan Reig i als teclats el Joseba Loinaz. La Coral Xaloc posarà les veus en una cançó i el Sergi Clofent el violí a "Futuribles catalans", la poesia de la Dolors Miquel. Les fotos de promoció són del David Valls, el disseny gràfic és del Gerard Joan i el director del videoclip el Xavier Fornós.
“Casa nova” manté la línia del primer treball, “La sal de la mar” definit com a “pop d’autor”, que veu tant de la cançó d’autor com del so del pop-rock. Tres cerca un so despullat, íntim, força acústic, proper al folk americà, que permeti explicar deu petits universos i cantar deu lletres de manera propera.

Han passat quatre anys des del primer disc i el grup ha pogut cuinar les coses a poc a poc. Fins que no hem tingut les deu cançons que volíem no ens hem plantejat tornar a l’estudi.

La producció de “La sal de la mar” va anar a càrrec de David Rosell, i ara, amb “Casa nova” ha estat Joan Rubinat l’encarregat de posar-li l’ànima.

“Casa nova” explica diversos aspectes que ens encanten i que el públic reconeixerà fàcilment. Hi ha una poesia de la Dolors Miquel, una altra de Miquel Martí i Pol, uns goigs a Santa Rosalia, una cançó que parla del barri marítim de Torredembarra, una altra sobre la ciutat occitana d’Arle, etc. 
Energia positiva. 

Escolteu les entrevistes a Tarragona Ràdio i a Roda de Berà Ràdio! Veieu la visita que ens van fer els subscriptors i les subscriptores de Torredembarra Actualitat.

Aquest disc es financia gràcies a l'èxit de la campanya de micromecenatge desenvolupada a la plataforma digital verkami. En total han estat 88 mecenes que han aportat els 3500 euros necessaris per a fer el disc. El disc sortirà el 24 de febrer de 2020 i ho tornarem a fer amb la discogràfica Right HereRight Now. Una setmana abans llençarem el primer single en format videoclip.https://www.instagram.com/tresduet/

El 12 de gener vam gravar la part més llarga del videoclip de "Casa nova"a la plaça del Castell de Torredembarra. Molt agraïts amb tot l'equip que va fer possible aquest petit curt que servirà per promocionar el nostre segon disc. Moltes gràcies Xavier Fornós, Cristian, Nadine, Mariona, Raquel Francés, Jordi J. Roig, Sergi Clofent, Gerard Torres i Anna Guasch, Elna, Antton Loinaz i Judit, Alba, Guillem i Marina, Eric Osorio, Imméne Remma, Gerard Mallorquí, Uriel i Joseba Loinaz! El 18 de gener vam enregistrar l'escena amb el Joan Reig a Constantí i el 26 vam gravar la darrera escena al Roquer. 


Comentaris