SOBRE EL NIVELL DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ


  • Aquests dies veiem les xarxes enceses, plenes de falses notícies, amb acusacions, insults i altres barbaritats tristament habituals.
  • Els mitjans de comunicació, digitals, en paper o televisius tenen una gran responsabilitat a l'hora de difondre notícies sense haver contrastat, tenir cap prova o conèixer el cas. Massa sovint tiren benzina (notícies falses) al foc (les xarxes). Després, quan tot se sap, no rectifiquen o ho fan amb un breu. Ho faran després d'aquest darrer tsunami? 
  • Per aconseguir la immediatesa i el màxim de nombre de clics publiquen textos sense revisar, ni el contingut ni l'ortografia.
  • Aquests mitjans no teixeixen la democràcia, no fan poble, no fan comarca, no fan país. Creen un estat d'ànim de desànim. Els importa un rave la veritat. Volen clics.
  • La seva manca d'ètica els deshumanitza i els allunya de ser útils a la convivència, la transparència, a la resolució de conflictes i a la creació de benestar.
  • Aquests mitjans, públics i privats (que viuen de la publicitat de les institucions públiques) van pel camí de la mediocritat i la seva pròpia desaparició.
  • Deixeu-me que acabi felicitant els mitjans i els periodistes que sí, que fan la feina ben feta, que ens fan vibrar amb les seves cròniques, ens fan somriure en el silenci de la lectura, ens ensenyen, ens fan fàcil allò complex sense amagar els matisos.


Comentaris

Entrades populars

VOTS DE POBLE. TRADICIONS, ERMITES, CREENCES I FESTES POPULARS AL BAIX GAIÀ

VARA PER TRES!

CONXITA MONRÀS CASAS I RAMON ACÍN

QUI VA MORIR A LA GUERRA DEL RIF?

PERE GIBERT RECASENS DE LA POBLA DE MONTORNÈS

18 d'ABRIL: ACTE DE COMMEMORACIÓ DELS 90 ANYS DE LA PROCLAMACIÓ DE LA II REPÚBLICA

JOSEBA LOINAZ + JORDI SUÑÉ

GIRA JULIVERT 2021!

BAIX GAIÀ. ORIGEN DEL CONCEPTE, IDENTITAT COMPARTIDA I PROJECTES EN MARXA