A l'Alt Pirineu, passada la guerra del 36, es reinicià l'explotació dels rius i els estanys per a produir electricitat per a la ciutat. Milers de treballadors ocuparen les valls com la de Cardós per a treballar sense parar en una gran obra que va trasbalsar els petits pobles de muntanya. Després, marxaren i el silenci s'apoderà del Pirineu. En aquest context, l'escriptor Ramon Solsona situa la seva darrera novel·la (Allò que va passar a Cardós) editada per Proa. Un assassinat farà saltar pels aires unes vides d'aparent normalitat. El protagonista acabarà fugint i tornant a Ribera de Cardós molts anys després, una vegada havia mort el dictador. És llavors quan el lector acaba descobrint allò que va passar a Cardós. El llibre és una bona oportunitat per submergir-se en una etapa molt concreta de la història del Pallars, la del contraban i la de les grans obres de les hidroelèctriques.
CAL BOTER: Una vermuteria per tastar Torredembarra
Entre el nucli antic de Torredembarra i Baix a Mar s'obre un eixample popular, ple de gent i de comerços. Enmig, hi trobem un oasi acabat de restaurar, la plaça Catalunya, amb el trànsit pacificat, vegetació, la Jam Session setmanal, la Traviesa i una bona colla de bars que donen servei a veïns i visitants. Acaba d'obrir una proposta diferent, que suma, Cal Boter , una vermuteria a tocar de la plaça, al carrer Barcelona, amb Pere Torres al capdavant. Després d'anys d'experiència en la distribució de productes alimentaris per a l'hosteleria, Pere Torres inicia un nou projecte aprofitant el seu saber fer i els seus coneixements. Una vermuteria. De quina millor manera podria haver connectat la seva passió amb la tradició local? Una vermuteria és un homenatge a les arrels torrenques de la producció i comercialització del vi i els seus derivats. És una invitació a tastar i deixar-se portar. A l'interior de Cal Boter podreu fullejar el llibre que vam escriure fa temp...
Comentaris