Enguany la Fundació Roca i Galès celebra els seus quaranta anys de vida. D'entre les seves activitats de foment del cooperativisme a casa nostra destaca la publicació d'una revista mensual, Cooperació Catalana, on he tingut el plaer d'escriure dos articles, un sobre les cooperatives de Castellvell del Camp i un altre sobre els primers dies de la Guerra Civil i el cooperativisme. A part dels premis que organitza de manera anual per fomentar la recerca, val la pena subratllar la ingent tasca de recuperació de la memòria històrica cooperativista realitzada a través de la col·lecció de biografies "Cooperativistes Catalans", on vaig tenir el goig de publicar el llibre sobre Miquel Mestre Avinyó. Des d'aquí, voldria felicitar a tot l'equip que fa possible tot això i més i desitjar un futur ple d'èxits i bona feina.
CAL BOTER: Una vermuteria per tastar Torredembarra
Entre el nucli antic de Torredembarra i Baix a Mar s'obre un eixample popular, ple de gent i de comerços. Enmig, hi trobem un oasi acabat de restaurar, la plaça Catalunya, amb el trànsit pacificat, vegetació, la Jam Session setmanal, la Traviesa i una bona colla de bars que donen servei a veïns i visitants. Acaba d'obrir una proposta diferent, que suma, Cal Boter , una vermuteria a tocar de la plaça, al carrer Barcelona, amb Pere Torres al capdavant. Després d'anys d'experiència en la distribució de productes alimentaris per a l'hosteleria, Pere Torres inicia un nou projecte aprofitant el seu saber fer i els seus coneixements. Una vermuteria. De quina millor manera podria haver connectat la seva passió amb la tradició local? Una vermuteria és un homenatge a les arrels torrenques de la producció i comercialització del vi i els seus derivats. És una invitació a tastar i deixar-se portar. A l'interior de Cal Boter podreu fullejar el llibre que vam escriure fa temp...
Comentaris
I a tu per fer possible que la FRG., sigui una eina al servei del cooperativisme i la memòria històrica.