"EL RIU DE LES DONES" AL BUTLLETÍ SETMANAL DEL TRAPA

"El TRAPA és un grup de treball per al turisme rural de l’Alt Pirineu i Aran integrat per dues escoles agràries del Pirineu, cinc associacions comarcals de turisme rural, sis tècnics/ques dels consells comarcals, 1 museu i l’IDAPA (Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran), que exerceix de secretaria i coordinació.
El TRAPA es reuneix amb una periodicitat bimensual. Des d’aquí podreu consultar les actes de les reunions i així conèixer els avenços d’aquest sector."
En el seu butlletí setmanal 130 aparegut l'11 de març d'enguany han dedicat la seva secció "La Vitrina" al llibre "El Riu de les Dones":
2 · LA VITRINA
PARAULES ESCRITES, llibres per als de casa i per als clients.
Jordi Suñé Morales: El riu de les dones, Converses amb les padrines del Parc Natural de l’Alt Pirineu Ed. Garsineu, 2013.
El riu de les dones recull les veus d’una vintena de padrines per descriure la vida quotidiana al Pirineu del segle XX. Més enllà d’una visió estàtica s’hi poden llegir detalls dels canvis socials viscuts. La perspectiva de les àvies serveix al lector per apropar-se a la part silenciada de la història, aquella perspectiva real i alhora, sovint, invisible: La casa, el treball, l’educació, l’alimentació, la higiene, la salut, la migració, l’economia domèstica, les festes, la gastronomia, etc. El riu de les dones és una mirada enrere des del present. És un testimoni cosit a partir de moltes experiències i anys viscuts. A través de les vides de les àvies ens podrem apropar a un territori conegut per tothom a nivell turístic però moltes vegades desconegut a nivell humà.

Comentaris

Entrades populars

26 RUTES A PEU PEL BAIX GAIÀ

SEGONA EDICIÓ DEL LLIBRE "EL RIU DE LES DONES"

CRISIS I COOPERATIVISME

MANTENIR L’EQUILIBRI

"CREIXELL FA MEMÒRIA"

Ermites, tradicions i devocions a la rodalia

GIRA JULIVERT 2021!

AVUI HE ESTAT AL LOCAL DEL GRUP DE DONES

TAULA RODONA SOBRE LA PAGESIA A TORREDEMBARRA I EL GAIÀ