RAR

"Rar", Diari de la Torre, núm. 191, gener de 2014, pàg. 24.
Amb aquest nom tant estrany es presenta un nou grup musical liderat pel torrenc Manel Gris. Els seus trets d’identitat s’allunyen de la moda carrinclona de melodies kumbaiàs i lletres costumistes. Els agraden els efectes de guitarra, les rodes d’acords rebuscades i amagades entre dibuixos marcats per notes greus i distorsionades. La veu és melòdica i té referents entre els clàssics del rock setanter i les orquestres actuals que es passegen pel país. La seva posada en escena és contundent i enèrgica. Bateria –Xavier Painous-, baix –Xavi Pomar- i guitarra es projecten de manera cohesionada per l’ofici de cadascun d’ells i pel fet de tenir unes temes molt treballats. Algunes d’aquestes cançons estan penjades a internet i es poden escoltar gratuïtament (reverbnation.com/rarestrany). Darrerament han estat notícia per haver enregistrat el videoclip de la cançó “T’ho direm saltant” a la plaça de la Vila i al carrer Major de la Torre. Per cert, la productora encarregada de gravar i editar el vídeo també té les arrels a Torredembarra (seitofilms.cat). Resumint, en sentireu a parlar i espero que tinguin molt èxit.
Impunitat. El 2011 vaig començar a col·laborar amb el DdT. He intentat sempre cercar temes i reflexions en positiu davant la grisor i la crisi que ens envolta. M’hi he esforçat per donar color i per gaudir del moviment cultural que ens envolta. Ho seguiré provant però ja em perdonareu que m’alteri de quan en quan. Veure que els causants de la crisi i del saqueig dels nostres drets socials surten del tot impunes i que seguiran manegant el poder em provoca molta ràbia. Veig els nostres avis estafats pels banquers, veig els nostres terrenys agrícoles abandonats, els nostres joves marxant a l’estranger a treballar, les multinacionals traient beneficis dels nostres drets bàsics com l’aigua, l’estafa de l’IRPH, els intents del PP i C’s per eliminar-nos com a poble... Intentaré ser positiu però el 2014 serà molt dur i ens continuaran manant els mateixos: banquers, especuladors, fons d’inversió internacionals i polítics mesells. Preparen lleis repressives, pujades d’impostos i noves retallades.
Alguna dada. El PP, el partit que diu que hem d’assumir la seva austeritat, té 837 assessors –pagant els contribuents- a Madrid, segons la premsa. Fixeu-vos amb el nivell: Una de les assessores que treballa pel ministre Wert va preguntar quin sou tenia Ramon Llull a la càtedra que porta el seu nom a la Universitat de les Illes Balears (Ara, 13-XII-2013). Llull va morir el 1315. La Faes, una de les fundacions properes al partit que governa l’Estat, rep mig milió d’euros en ajudes públiques. Ens mana el sector més “cutre” i radical de la dreta espanyola amb uns suports que serien vergonyosos en qualsevol democràcia occidental, com la del major accionista de la televisió 13TV. Ho deixo aquí. Seguim: L’advocat de Camacho (PP) va ser el redactor de la sentència a mort de Salvador Puig Antich.  
I la banca guanya. La banca guanya més de 17.000 milions d’euros comprant i revenent deute públic. L’Estat ha aprovat una nova manera de calcular les hipoteques-IRPH que afavoreix als bancs i no als usuaris. En parlarem i investigarem quina ha estat l’actuació dels bancs i “caixes” que operen a Torredembarra.   

Comentaris

Entrades populars

4 d'ABRIL: NOU LLIBRE! DEU RETALLS DE BAIX GAIÀ

CRISIS I COOPERATIVISME

26 RUTES A PEU PEL BAIX GAIÀ

EDIFICIS AMB HISTÒRIA DE TORREDEMBARRA

Ruta pel patrimoni històric de Torredembarra

GIRA JULIVERT 2024!

VOTS DE POBLE. TRADICIONS, ERMITES, CREENCES I FESTES POPULARS AL BAIX GAIÀ

LES ÀNIMES DE TAMARIT

LA GUERRA DE CUBA

SANT NICASI DEL CATLLAR