LLUÍS ABSOLUCIÓ

"Demanen presó a un regidor de Torredembarra per ultratge", La Directa, núm. 319, 29-V-2013, pàg. 5.

---


---

Comunicat
LLUÍS ABSOLUCIÓ
Es crea la plataforma de suport al Lluís pel cas de la denúncia d’ultratge a la nació
Avui dimecres una vuitantena de veïnes i veïns de Torredembarra i de municipis del Baix Gaià s'han reunit per tal de constituir-se en grup de suport al Lluís pel cas del procés judicial engegat arran d’una denúncia de la Junta de Extremadura. La reunió, convocada via xarxes socials, ha servit també per informar de l’estat del procés. La jutgessa ha decidit tirar endavant amb el judici i la part acusada ha decidit no presentar cap altre recurs per tal que es vegi el seu cas com més aviat millor. Hem de recordar que la denúncia es remunta a l’any 2008 quan Lluís Suñé, regidor a l’oposició de l’Ajuntament de Torredembarra, va publicar un article d’opinió sobre les balances fiscals al seu blog. L’escrit anava acompanyat d’un acudit extret d’internet.
La justícia espanyola veu indicis  de delicte i properament posarà data al judici. La pena a què es podria enfrontar Lluís Suñé és de dos anys de presó i 145.000 euros de multa. La querella es basa en l’article 543 del Codi Penal que castiga a qui ultratgi o ofengui Espanya o les comunitats autònomes.
El judici a Suñé és un acte polític per tal de reprimir les veus crítiques amb l’actual sistema polític i econòmic. Espanya empra la via judicial per tal d’aturar allò que no pot acabar amb les urnes. Davant dels casos esperpèntics de corrupció política, que són els principals actes d’ultratge “a la nació”, i la nul·la contundència per acabar amb aquestes pràctiques fa que aquest cas esdevingui més injust. La indignació és creixent a mesura que se saben més detalls de tot plegat.
La plataforma basarà el seu treball en dues línies. En primer lloc, recollirà fons per pagar la defensa del regidor. En segon lloc, iniciarà en breu una campanya per donar a conèixer aquest cas de repressió de la llibertat política i d’expressió. En aquest sentit, s’organitzaran actes públics, campanyes via xarxes socials i no es descarta internacionalitzar la denúncia.
La propera reunió de la plataforma serà el dimecres 15 de maig a les 20:30h a l’Auca Taverna.
Torredembarra, 8 de maig de 2013

Entrades populars

CRISIS I COOPERATIVISME

21 d'ABRIL: LLEGENDES, RELATS, VOTS DE POBLES I TRADICIONS DE BONASTRE I RODALIA

La Pedra Alta de Can Ferrer

Societat de Socors Mutus de Torredembarra (1866-1869)

LA RELLISCADA DE SANT MIQUEL

EDIFICIS AMB HISTÒRIA DE TORREDEMBARRA

VOTS DE POBLE. TRADICIONS, ERMITES, CREENCES I FESTES POPULARS AL BAIX GAIÀ

EL COMÚ