Aquest estiu he pogut consultar la documentació conservada de la Cambra Agrària de Creixell a l’Arxiu Històric de Tarragona. Hi ha poques referències a l’antiga Hermandad de Labradores y Ganaderos. És una llàstima. Desconeixem el motiu. Sí que hem pogut llegir entre els papers que una part de la documentació es va perdre en el traspàs d’una època a una altra. En tot cas, hem pogut llegir detalls interessants com les llistes del cens laboral agrícola del 1952 fins el 1974, de cotitzants en agropecuària de 1961, els noms dels líders de la Hermandad del 1977 (Josep Alberich Llagostera i Jaume Brugarola Piral) i els membres de la junta de la Cambra 1988 (Salvador Arall Jansà, Àngel Gual Aguiló i Joan Farré Vila), entitat que va succeir la Hermandad per ordre governamental. La Cambra es va dissoldre el 1994.
CAL BOTER: Una vermuteria per tastar Torredembarra
Entre el nucli antic de Torredembarra i Baix a Mar s'obre un eixample popular, ple de gent i de comerços. Enmig, hi trobem un oasi acabat de restaurar, la plaça Catalunya, amb el trànsit pacificat, vegetació, la Jam Session setmanal, la Traviesa i una bona colla de bars que donen servei a veïns i visitants. Acaba d'obrir una proposta diferent, que suma, Cal Boter , una vermuteria a tocar de la plaça, al carrer Barcelona, amb Pere Torres al capdavant. Després d'anys d'experiència en la distribució de productes alimentaris per a l'hosteleria, Pere Torres inicia un nou projecte aprofitant el seu saber fer i els seus coneixements. Una vermuteria. De quina millor manera podria haver connectat la seva passió amb la tradició local? Una vermuteria és un homenatge a les arrels torrenques de la producció i comercialització del vi i els seus derivats. És una invitació a tastar i deixar-se portar. A l'interior de Cal Boter podreu fullejar el llibre que vam escriure fa temp...
Comentaris