COL•LECTIU UNIVERSITARI ANDREU NIN (1992-1999)


El Col·lectiu Universitari Andreu Nin (CUAN) va ser una entitat vinculada a la Universitat Rovira i Virgili que va desenvolupar una tasca reivindicativa, cultural i divulgativa força interessant.

L’efímera Assemblea d’Estudiants de la Universitat de Tarragona, a l’òrbita de l’Moviment de Defensa de la Terra, va donar pas al naixement del CUAN.

Aquesta associació va tenir representació al claustre universitari amb estudiants com Eduard Boada, provinent d’història, M. Antònia Cortès, de geografia, o Jordi Suñé, de magisteri.

Entre les seves activitats van destacar les conferències, tallers i exposicions de temes ben diversos com els efectes dels aiguats al Francolí, la insubmissió, la figura d’Antoni Rovira i Virgili, la SIDA, salut sexual, presentacions de llibres, etc. Entre el 1996 i el 1998 van publicar un butlletí informatiu anomenat L’Àbac.

Els membres del CUAN van participar activament a les protestes i les vagues a favor de la universitat pública com les de l’any 1995, en què es va ocupar el rectorat durant dies.

L’1 de maig de 1999, el CUAN va formar part de la creació de la Coordenadora d’Estudiants dels Països Catalans, junt amb el Bloc d’Estudiants Independentistes, l’Assemblea d’Estudiants Nacionalistes i l’Associació Catalana d’Estudiants.

Comentaris

Entrades populars

OLI DE CA L'AURÈLIA

L'OFICI DE BOTER A TORREDEMBARRA

29 d'ABRIL: BIBLIOTECA MESTRA MARIA ANTÒNIA (TORREDEMBARRA)

CREIXELL FA MEMÒRIA

QUE NOEL ETIQUETI EN CATALÀ, ESTARIA MOLT BÉ!

LES FESTES MAJORS DE CREIXELL DEL 1902, 1927 I 1928

CREIXELL, 1822

CD DE JULIVERT: A TAMARIT!