COL•LECTIU UNIVERSITARI ANDREU NIN (1992-1999)


El Col·lectiu Universitari Andreu Nin (CUAN) va ser una entitat vinculada a la Universitat Rovira i Virgili que va desenvolupar una tasca reivindicativa, cultural i divulgativa força interessant.

L’efímera Assemblea d’Estudiants de la Universitat de Tarragona, a l’òrbita de l’Moviment de Defensa de la Terra, va donar pas al naixement del CUAN.

Aquesta associació va tenir representació al claustre universitari amb estudiants com Eduard Boada, provinent d’història, M. Antònia Cortès, de geografia, o Jordi Suñé, de magisteri.

Entre les seves activitats van destacar les conferències, tallers i exposicions de temes ben diversos com els efectes dels aiguats al Francolí, la insubmissió, la figura d’Antoni Rovira i Virgili, la SIDA, salut sexual, presentacions de llibres, etc. Entre el 1996 i el 1998 van publicar un butlletí informatiu anomenat L’Àbac.

Els membres del CUAN van participar activament a les protestes i les vagues a favor de la universitat pública com les de l’any 1995, en què es va ocupar el rectorat durant dies.

L’1 de maig de 1999, el CUAN va formar part de la creació de la Coordenadora d’Estudiants dels Països Catalans, junt amb el Bloc d’Estudiants Independentistes, l’Assemblea d’Estudiants Nacionalistes i l’Associació Catalana d’Estudiants.

Comentaris

Entrades populars

4 d'ABRIL: NOU LLIBRE! DEU RETALLS DE BAIX GAIÀ

CRISIS I COOPERATIVISME

26 RUTES A PEU PEL BAIX GAIÀ

EDIFICIS AMB HISTÒRIA DE TORREDEMBARRA

Estudis Altafullencs 41

Ruta pel patrimoni històric de Torredembarra

VOTS DE POBLE. TRADICIONS, ERMITES, CREENCES I FESTES POPULARS AL BAIX GAIÀ

NUMEN MESTRE

L'HOSTAL DE LA FIGUERETA

LA GUERRA DE CUBA