BAIX GAIÀ


El Centre d’Estudis Sinibald de Mas organitza una conferència sobre l’origen del concepte del Baix Gaià i el projectes que hi ha en marxa.
Què és el Baix Gaià?
El proper divendres 28 de setembre de 2012 tindrà lloc a cal Maiam, a Torredembarra, la conferència organitzada pel Centre d’Estudis Sinibald de Mas titulada “Baix Gaià: Origen del concepte, projectes en marxa i identitat compartida.” El ponent serà l’escriptor local Jordi S. L’acte inclourà una breu presentació de l’Associació Terres del Gaià.
El Baix Gaià és un concepte que es comença a emprar a partir dels inicis de la democràcia i que ha gaudit d’un gran ressò en els darrers anys. Són molts els projectes associatius, culturals, empresarials i institucionals que es mouen en aquest marc geogràfic.
La conferència farà un repàs històric de les diferents divisions administratives que hi ha hagut i també un recull de les iniciatives lligades al Baix Gaià que s’estan promovent.
Existeix una identitat compartida? Quin paper hi juga el riu? D’on prové aquest nom? Són viables els projectes institucionals a nivell de Baix Gaià? Què pot aportar el treball mancomunat dels 11 municipis al futur econòmic de la comarca? Com s’entén que agafin tanta força projectes locals i comarcals en un context de globalització? Aquestes i altres preguntes es posaran damunt la taula el divendres 28.
Les dades.............................................................................................................
Conferència: “Baix Gaià: Origen del concepte, projectes en marxa i identitat compartida”
Dia: Divendres, 28 de setembre de 2012
Hora: 19:30h
Lloc: Cal Maiam, al carrer Santa Rosalia de Torredembarra

Entrades populars

VOTS DE POBLE. TRADICIONS, ERMITES, CREENCES I FESTES POPULARS AL BAIX GAIÀ

VARA PER TRES!

CONXITA MONRÀS CASAS I RAMON ACÍN

QUI VA MORIR A LA GUERRA DEL RIF?

PERE GIBERT RECASENS DE LA POBLA DE MONTORNÈS

18 d'ABRIL: ACTE DE COMMEMORACIÓ DELS 90 ANYS DE LA PROCLAMACIÓ DE LA II REPÚBLICA

JOSEBA LOINAZ + JORDI SUÑÉ

GIRA JULIVERT 2021!