EL CAFÈ DE DALTCCUC 
BNE

Retalls de l'Aquí i del Som-hi. Fotografia del dia de la presentació.

David MORLÀ i Jordi SUÑÉ (2007): El Cafè de Dalt, patrimoni de la Torre. Torredembarra: Associació Cultural Baix Gaià.

DL: T-1689-2007Presentació del llibre “El Cafè de Dalt, patrimoni de la Torre”
El dissabte 17 de novembre de 2007 a les 7 del vespre es va presentar a la Biblioteca Municipal de Torredembarra la presentació del llibre El Cafè de Dalt, patrimoni de la Torre. El llibre, escrit per Jordi Suñé i David Morlà, va ser editat per l’Associació Cultural Baix Gaià amb la col·laboració del Patronat Municipal de Cultura de Torredembarra.
El Cafè de Dalt, patrimoni de la Torre és un estudi històric sobre aquest cafè de Torredembarra que actualment i, després de més de 130 anys d’existència, ha tancat definitivament les seves portes. El llibre reflecteix la important activitat cultural i social que ha tingut aquest emblemàtic espai, no només pel que fa referència al Cafè antic sinó també al cinema, un edifici contigu al Cafè l'any 2000 es va enderrocar per construir-hi un bloc de pisos.
La finca -el cafè, el cinema i una vivenda- es va construir al 1869 i des d’aleshores ha esdevingut un local d’oci i esbarjo per a molts torrencs i torrenques essent, també, un reflex dels canvis socials i polítics que ha viscut Torredembarra i la resta del país al llarg de tot aquest temps. El Cafè de Dalt o “El Recreo” -nom pel qual s’ha conegut també al llarg de més de 100 anys- forma part de la història de Torredembarra i els seus habitants. En definitiva, l’estudi pretén donar a conèixer la importància del Cafè de Dalt ja que espais com aquest defineixen la personalitat d’un poble."
A l’acte hi van participar la regidora de Cultura, Susanna Navarro, Jordi Miracle i els dos autors del llibre. La biblioteca municipal es va omplir de veïns, superant la seixantena de persones. El llibre es va posar a la venda a les llibreries de Torredembarra i al Bar de la Torre al preu de 3 euros.

Comentaris

Entrades populars

VOTS DE POBLE. TRADICIONS, ERMITES, CREENCES I FESTES POPULARS AL BAIX GAIÀ

VARA PER TRES!

CONXITA MONRÀS CASAS I RAMON ACÍN

QUI VA MORIR A LA GUERRA DEL RIF?

PERE GIBERT RECASENS DE LA POBLA DE MONTORNÈS

18 d'ABRIL: ACTE DE COMMEMORACIÓ DELS 90 ANYS DE LA PROCLAMACIÓ DE LA II REPÚBLICA

JOSEBA LOINAZ + JORDI SUÑÉ

GIRA JULIVERT 2021!