6 de MAIG: JULIVERT PRESENTA EL SEU DISC “A TAMARIT!” AL PRAT DE LLOBREGAT

 

La presentació del primer treball discogràfic del grup del Baix Gaià tindrà lloc el proper dissabte sis de maig al Pratifolk, el Festival de Cultura Tradicional Catalana. El Festival es farà al Parc Fondo d’en Peixo i està organitzat per la Federació d’Entitats de Cultura Popular Tradicional del Prat.

Julivert presenta el seu primer disc 'A Tamarit!' amb 10 cançons populars i de taverna. Es tracta d'un treball que ha quedat finalista als darrers Premis Enderrock, a la categoria de millor disc folk. El so del llarga durada és un reflex dels seus directes, enèrgics i divertits, on combinen un repertori d’arrel amb temes popularitzats i composicions pròpies a partir de la recerca etnogràfica realitzada a l’entorn del Baix Gaià. L’acordió diatònic i el cant a veus identifica aquest grup que encomana ganes de gresca i de ballar.

'A Tamarit!' reivindica la cançó i les festes populars davant d’un món que gira massa de pressa. Julivert reivindica amb aquest treball tornar a la plaça, a la sobretaula, al cant improvisat, als balls populars i a la gresca en comunitat. El disc és un cant a la vida cooperativa, a tornar-se a tocar, a ballar plegats, a compartir taula, a viatjar per la Mediterrània, a les llengües i cultures germanes, a tornar a baixar al carrer i omplir la vida de garlandes i torretes amb plantes aromàtiques.

El disc és un homenatge a totes les persones i entitats que mantenen viu el fil invisible de la cultura, que ens fa ser poble i no només consumidors. Com recorden els Julivert en directe: 'Un poble que canta mai no mor', 'qui canta els seus mals espanta' o 'avui en dia, més que mai, fer cultura és fer la revolució'. Un treball que vol ser un crit a favor de la xerinola i de la festa a través de les cançons que ja són de tots.

Julivert es presenta a tots els concerts reivindicant el seu lloc d’origen, els pobles del Baix Gaià. En els seus directes, el grup canta quasi totes les cançons en català, però també incorpora temes en italià, occità, euskera o castellà. Entre el seu repertori també trobem versions de Sisa, Lluís Llach, Els Catarres, La Trinca o Esquirols entre d'altres.

Al baix elèctric trobem al David Morlà, conegut graller i estudiós de la cultura popular. A l'acordió diatònic hi ha en Gerard Torres, professor, músic i persona implicada al llarg dels anys amb el teixit associatiu. En Sergi Clofent, multiinstrumentista amb un ampli recorregut per escenaris i formacions musicals, toca el violí. I en Jordi Suñé posa la veu, toca la guitarra i és autor de diverses recerques de caire etnogràfic i històric.

Contacte: 6602433disset (Jordi)

www.julivert.cat

Comentaris

Entrades populars

TAULA RODONA SOBRE ELS CENTRES D'ESTUDIS

Educació, vides precàries, pantalles i mètodes no contrastats

EL RECREO, EL CAFÈ DE DALT

LA VIDA DESPRÉS DE LA PANDÈMIA

CRISIS I COOPERATIVISME

Ruta pel patrimoni històric de Torredembarra

LA BICICLETA ÉS HUMANISME

PROTECCIÓ CONTRA LLAMPS I TEMPESTES

EDIFICIS AMB HISTÒRIA DE TORREDEMBARRA

GIRA JULIVERT 2023!