CREIXELL ENGEGA UN PROJECTE DE RECUPERACIÓ DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA

 


L’Ajuntament de Creixell inicia aquest mes de setembre un projecte de recuperació de la memòria històrica. “Creiem que és molt important conèixer la història, les tradicions i com ha evolucionat la manera de viure al nostre poble”, afirmen els impulsors de la idea. “Ens interessa recollir els testimonis de la gent gran, que expliquin com ha estat la seva vida, la feina, la casa, el naixement dels infants, els estudis, l’esport, les festes majors i les celebracions de tot el cicle de l’any”. La regidoria de Cultura del consistori creixellenc compta amb el suport d'un equip encapçalat per l’antropòleg Jordi Suñé, el càmera Pau Josa i el dinamitzador cultural Sergi Clofent, que s’encarregaran d’entrevistar els avis i àvies que s’animin a col·laborar. 
També documents
A part de les converses, s’escanejaran imatges i documents que ajudin a assolir l’objectiu de la recerca. Amb el material recollit s’elaborarà un informe etnogràfic que es podrà publicar en un futur proper. La primera fase d’aquest projecte s’allargarà un any. Posteriorment, s’elaboraran diverses propostes per donar a conèixer el contingut del treball, la memòria col·lectiva de Creixell. Entre idees que hi ha damunt de la taula de l’Ajuntament de Creixell destaca un documental, una exposició i una col·lecció de podcasts.
Tots els avis i àvies de Creixell han rebut una carta convidant-los a participar, a donar el seu testimoni. Per aquest motiu, les famílies disposen d’un telèfon de contacte per apuntar-se o demanar més informació. Les famílies també es poden adreçar a la biblioteca. 
Coneixeu avis i àvies que originaris de Creixell que ja no hi visquin? També els volem conèixer! Escriviu-nos o truqueu-nos.  Moltes gràcies!

Comentaris

Entrades populars

CRISIS I COOPERATIVISME

EVOLUCIÓ DEL DEUTE MUNICIPAL de TORREDEMBARRA

26 RUTES A PEU PEL BAIX GAIÀ

CONCERTS CONFINATS

VOTS DE POBLE. TRADICIONS, ERMITES, CREENCES I FESTES POPULARS AL BAIX GAIÀ

QUI VA MATAR A PAU SOLÉ MENSA?

"LA SAL DE LA MAR"