BANC AUDIOVISUAL DE TESTIMONIS DEL MEMORIAL DEMOCRÀTIC

El 19 de juny de 2015, al Palau de la Generalitat, a les set de la tarda, es presentarà el Banc Audiovisual de Testimonis del Memorial Democràtic. Es tracta del recull de projectes de recuperació de la memòria oral promoguts pel Memorial Democràtic amb el suport de diferents institucions del país. Aquí us deixo l'enllaç dels testimonis que jo vaig recollir a Castellvell del Camp l'any 2009. I en aquest altre enllaç trobareu informació del llibre, l'exposició i el calendari que vam editar per tal de socialitzar la recerca.

"El Memorial Democràtic presentarà divendres, 19 de juny, al Palau de la Generalitat, el Banc Audiovisual de Testimonis (BAT).
El Banc és l’arxiu d’història oral del Memorial Democràtic. Recull entrevistes sobre les temàtiques i el període de referència d’aquesta institució (1931-1980). Memòries polítiques, històries de vida, vivències personals i familiars sobre la Segona República, la Guerra Civil, la dictadura franquista, l’exili, la lluita per les llibertats democràtiques o la Transició espanyola, tenen cabuda en aquest arxiu.
El BAT conté més de 900 entrevistes provinents de 72 projectes de recerca en fonts orals.  Actualment es poden consultar 22 projectes amb 403 entrevistes.
L’acte serà presentat per la periodista Montse Armengou. Hi participaran el director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos; la catedràtica emèrita de la Universitat de Barcelona Mercè Vilanova, la catedràtica de la Universitat Oberta de Catalunya Laura Solanilla, la catedràtica de la Universitat de Nova York Aránzazu Borrachero, el periodista Ricard Belis i l’historiador del Memorial Democràtic Gerard Corbella. Durant la presentació es projectaran alguns dels testimonis recollits al BAT.
La cloenda del acte anirà a càrrec de la vicepresidenta del Govern de Catalunya i presidenta del Memorial Democràtic, Joana Ortega.
Assistència per invitació. Per a més informació truqueu al 936347374."

Comentaris

Entrades populars

NI FOLLA (1993-1995)

TRONS A LA MÓRA, AIGUA A LA TORRE

CAGANT MELODIES (1995-1999)

EL DEUTE MUNICIPAL de TORREDEMBARRA, MÉS BAIX QUE MAI

Ermites, tradicions i devocions a la rodalia

ACTIVITATS MUSICALS PER INFANTS

LES CANÇONS DE TORREDEMBARRA

NO CUINO: UNA PROPOSTA CULTURAL I GASTRONÒMICA

CASA NOVA, NOU DISC DE TRES