LA PAGESIA A TORREDEMBARRA

Fa uns anys, el Pere em va venir a veure a casa per a fer-me una proposta: calia recollir d'alguna manera aquell món de la pagesia que ha desaparegut. Sí, encara hi ha pagesos. Però abans el paisatge de Torredembarra era netament agrícola. Hi havia carros, més de quaranta cups per a fer vi, més de cent sínies, eres per batre els cereals i les faves, ametllers, garrofers, horta i sembrats. També s'havien plantat molts moniatos i cotó. Els marges feien goig i pels camins trobaves homes i dones que anaven i venien de la feina. Al carrer Nou hi havia el Sindicat. Al carrer Mañé i Flaquer, el molí d'oli i la fassina per a fer alcohol. A la plaça de la Font, l'abeurador pels animals. Als baixos de les cases, vaques, cabres i el carro.  I cal recordar els oficis relacionats amb el món de la pagesia com el boters i els esparters.
Mans a la feina.Ens vam posar a escriure i amb el temps hem aconseguit tenir un esborrany. El Jordi Rovira i el Quim Maira m'han ajudat a fer-ne una bona revisió.
Ara convindria que totes les famílies de la Torre revisessin les dades que hi surten. Això estaria molt bé! Hem intentat esmentar-les totes, carrer per carrer i sínia per sínia. Ens ajudeu a revisar el text? Escriviu-me a antropologiaimes arroba gmail.com i us envio l'esborrany.