LLETRES CONTRA LA CRISI

Esborrany d'article per al Cel Obert de desembre. Què canviaríeu? Moltes gràcies!Lletres contra la crisi
Vivim temps difícils on, a més a més, triomfen alguns dels que ens van portar a la crisi econòmica que ara patim. Les mesures més escoltades per sortir d’aquest pou estan situades a la banda neoliberal, la de les retallades, la d’aprimar els serveis públics, la de baixar impostos als rics, i que, a més, saben recollir vots a cabassos gràcies als discursos populistes. Recomano tots aquells llibres que ens expliquen que hi ha una altra manera de viure, aquells que posen el dit a la llaga, aquells que plantegen posar l’economia al servei de les persones i no pas al revés. En aquest sentit, cal esmentar dos autors. L’Arcadi Oliveres seria un, amb Aturem la crisi. Les perversions d'un sistema que és possible canviar (2010), i Vicenç Navarro, Hay alternativas (2011), seria un altre.
Les lletres poden ser un bon antídot contra la crisi però també contra el consumisme banal. És per això que no puc deixar de recomanar els llibres editats al Baix Gaià. Tenim entre mans algunes novetats ben interessants. Quatre contes: Visca Santa Rosalia!, Patatuf... ens agrada ballar, La geneta Isona descobreix el riu Gaià i Emergència al País de la Màgia. Tres llibres d’història i antropologia: Armats de Torredembarra. 50 anys de la seva recuperació, La Nou de Gaià i Els Molins fariners de Bonastre i Roda de Berà. I tres més: Els Estudis Altafullencs i el Recull de Treballs dels centres d’estudis d'Altafulla i de Torredembarra respectivament, el recull d’articles Pensaments diversos i el darrer volum de Rates de Biblioteca.
Per cert, darrerament hem pogut gaudir del bookcrossing impulsat per la Biblioteca Mestra Maria Antònia. A locals com el frankfurt Mariam o el restaurant Cal Txus i l’Anna, entre d’altres, hi podem trobar llibres per emportar o intercanviar de manera gratuïta. Hi podríem afegir llibres de la comarca? És una idea.

Jordi

Comentaris