EL CENTRESCÈNICAixò és un esborrany per al Diari de la Torre. Si voleu fer-me arribar idees i esmenes no dubteu en escriure'm: antropologiaimes arroba gmail.com
El Centrescènic: dansa i teatre al nucli antic
Torredembarra amaga racons i iniciatives ben interessants que molta gent que ens visita segurament no coneix. Si ens apartem de les rutes habituals –el carrer “Nou” o el Passeig Marítim, per exemple- podem trobar sorpreses molt agradables. Hi ha detalls de les façanes, hi ha converses que fugen del bullici de les places, terrasses on seure i petar la xerrada. També hi ha iniciatives artístiques que convé aplaudir. Es tracta de propostes que fan gran a la nostra vila, que omplen els nostres sentits amb sorpreses i sons agradables.
Al nucli antic, al carrer Eduard Benot, just darrere de la parròquia de Sant Pere, hi trobem el Centrescènic. De la mà de la Creu Álvarez i del Ferran Castells, el Centre promou de manera reglada la dansa i el teatre entre petits i joves. És una escola autoritzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Aquest detall no és poca cosa. És un centre pioner a les nostres contrades i compta entre els seus èxits haver format a alumnes que ara estudien a conservatoris professionals i haver consolidat un espai on els infants poden desenvolupar activitats artístiques amb un bon professorat. D’entre les especialitats que s’ofereixen hi ha el ballet, la dansa contemporània, el flamenc i l’street jazz. El Centre Escènic és una marca de qualitat més enllà de Torredembarra i això ens beneficia a tots. A més, dóna vida a la part antiga del nostre municipi.
El fet que Torredembarra disposi de centres com aquest fa que el nivell cultural del municipi augmenti. Els nostres joves es poden formar i entendre l’art de la dansa i el món del teatre. De retruc, tots els veïns podem gaudir dels seus espectacles quan celebren el Dia de la Dansa a la plaça del Castell, per exemple.
Que una vila com la nostra tingui vida cultural més enllà de l’estiu és bàsic per poder gaudir del lloc on vivim, per poder encomanar la curiositat entre els que encara no s’han atrevit a donar corda a les seves inquietuds, per donar valor afegit a la nostra capitalitat i per atreure visitants que ajudin a desestacionalitzar la temporada turística.
Hi ha d’altres iniciatives ben interessants i consolidades a nivell cultural. Els locals que ofereixen música en viu són un dels pals de paller: la Traviesa, el No Sé, l’Hecatombe, l’Astut i altres. Les entitats que fomenten la música, el teatre o la dansa són molt actives: Pianíssimo, Grallers de la Torre, XXL Produkziones, Coral Santa Rosalia, l’Antina, Country la Torre, Músics del Baix Gaià, el Grup d’Aficionats a l’Art i el Nus, etc. A més a més, en l’àmbit formatiu, l’Escola Municipal de Música està donant classes a més de cent alumnes i ofereix al poble el seu treball en forma de concerts en diferents ocasions al llarg de l’any, com per exemple per Santa Cecília. I si parlem de pintura cal esmentar la tasca de Grop, el taller plàstic de l’Aurora Roig o els cursos del Grup de Dones amb professors com Joan Ciuró o Jordi R. Morera.
Darrerament hem pogut llegir que s’està estudiant la possibilitat d’oferir el batxillerat artístic al nostre poble. Tan de bo que s’aconsegueixi. Seria una sort per a molts joves torrencs i també per al poble en general.

Jordi
Antropologiaimes.blogspot.com

Comentaris