ARTICLE PER AL CEL OBERTVeieu torredembarra.cat, l'article del Jordi Solé, Altafulla Ràdio i un post anterior.


Novel·les al Baix Gaià
Quan pensem en autors de llibres dels municipis del Baix Gaià ens vénen al cap els treballs de recerca històrica, els reculls fotogràfics i els contes. Deixeu-me apuntar aquí alguns exemples dels darrers mesos: El Recull d’Articles 9 del Centre d’Estudis Sinibald de Mas, el Boi del Centre d’Estudis Rodencs, els Estudis Altafullencs 32, Els Gegants a Torredembarra, La Veu del Poble, Jaume Drudis. Confidencias de un cocinero, la reedició de Els Ranxets, Els Reis de la Festa, En Joan i el secret de l’Hort de la Sínia i La Torredembarra republicana i federal.

Poques persones s’hauran aturat a pensar amb les novel·les. Hi ha escriptores o escriptors de novel·les al Baix Gaià? Doncs sí. La Montserrat Palau, la Núria Gómez, el Pep Puig, la Maria Dolors Garcia i altres. Precisament volia parlar d’aquesta darrera. Es tracta d’una autora jove que, després de guanyar dos premis de narrativa curta, ha aconseguit publicar la seva primera novel·la. El susurro de los árboles, així es diu el seu llibre, ha estat publicat per la Fundació Drac pel fet d’haver guanyat el Premi de Novel·la Yoescribo.com. La seva presentació pública va ser a finals de febrer, a la Biblioteca Mestra Maria Antònia.

La protagonista és una jove que viatja a Xile amb ganes d’oblidar una història de desamor. Allí hi troba una societat que l’acull i que li explica històries dures del temps de la caiguda d’Allende i l’ascens de Pinoched. És una història que enganxa des del principi que està escrita amb ràbia i tendresa. Ràbia contra la injustícia, tendresa per les persones que pateixen i han patit. Si voleu seguir els seus treballs o comentar qualsevol cosa podeu entrar al seu bloc: http://labrujadeclara.blogspot.com/.

Llarga vida a les novel·les escrites des del Baix Gaià.

Jordi S.
http://antropologiaimes.blogspot.com

....................................................

NOTA DE PREMSA

Presentació del llibre El susurro de los árboles

El divendres 27 de febrer tindrà lloc la presentació de la primera novel·la de la torrenca Maria Dolors G., guanyadora del Premi de Novel·la Yoescribo.com que promou la Fundació Drac. L’acte, que és organitzat pel Centre d’Estudis Sinibald de Mas, tindrà lloc a la Biblioteca Mestra Maria Antònia a les set del vespre i comptarà. Amb la participació de Belén M. (http://elpaladindelareina.blogspot.com/), Esteve M. (http://www.sinibald.cat/), Jordi S. (http://antropologiaimes.blogspot.com/) i la mateixa autora (http://labrujadeclara.blogspot.com/).
Dimarts 24 de febrer hi haurà una prèvia. L’autora visitarà un centre educatiu de la mateixa Vila per explicar el seu projecte i el seu ofici. Serà a les 12 del migdia al CEIP Molí de Vent (http://blocs.xtec.cat/musicamolidevent).

Comentaris